Πώς να εκμεταλευτείτε το cloud προς όφελος της επιχείρησής σας;

Ανακαλύψτε πώς Cloud Computing βοηθά τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να κάνουν περισσότερα!

Το Cloud αναφέρεται σε μια κεντρική θέση στο Διαδίκτυο που αποθηκεύει δεδομένα, καθιστώντας την προσβάσιμη οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε, από οποιαδήποτε συσκευή.
Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν αγκαλιάσει το cloud επειδή έχει πολλά οφέλη.

Odoo image and text block

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που επιθυμούν να μειώσουν το κόστος χωρίς να θυσιάσουν την ικανότητά τους να είναι ανταγωνιστικές με μεγαλύτερες εταιρείες χρησιμοποιούν το Cloud.

Εάν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το Cloud για την επιχείρησή σας, μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρά βήματα ώστε να μπορείτε να δείτε τα οφέλη χωρίς να κάνετε σημαντικές αλλαγές στις λειτουργίες σας.

Με την πάροδο του χρόνου, θα ανακαλύψετε καινούργιους τρόπους για να επωφεληθείτε από το σύννεφο.

1. Data Backup 
Ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, πιθανότατα έχετε ήδη συνειδητοποιήσει τη σημασία της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας, ώστε να μην χάσετε τα πάντα σε περίπτωση αποτυχίας συστημάτων ή άλλης καταστροφής. 

Το Cloud όχι μόνο απλοποιεί τη διαδικασία επιτρέποντας τα δεδομένα σας να ενημερώνονται αυτόματα κατά την εργασία σας, αλλά δημιουργεί επίσης αντίγραφα των δεδομένων σας εκτός του χώρου όπου θα είναι ασφαλές από οποιαδήποτε τοπική φυσική καταστροφή, κλοπή ή δυσλειτουργία.

2. Mobile Working
Ένα από τα μεγάλα οφέλη της τεχνολογίας είναι η ικανότητα των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων να δημιουργούν πλήρως λειτουργικά κινητά γραφεία.

Το Cloud ταιριάζει απόλυτα με αυτό γιατί σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση και να συγχρονίζετε τα δεδομένα σας από οπουδήποτε και αν βρίσκεστε, επιτρέποντάς σας ουσιαστικά να πάρετε το γραφείο σας μαζί σας.

3. Κοινή χρήση πληροφοριών
Είτε έχετε εσωτερικό προσωπικό είτε μια ομάδα που διαδίδεται σε μια απόσταση, το Cloud κάνει τα δεδομένα ανταλλαγής αβίαστα. Αφού δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, η κοινή χρήση αρχείων μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο και η αποστολή ενός συνδέσμου, εξαλείφοντας τη δυσκίνητη διαδικασία της αποστολής μεγάλων αρχείων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή την αποθήκευση αντιγράφων σε μονάδες που στη συνέχεια αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου. 

 

4. Αποθήκευση αρχείου
Πολλές μικρές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν εικόνες, ήχο και βίντεο για να ενισχύσουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες. Αυτά τα αρχεία απορροφούν συχνά ένα σημαντικό μέρος του χώρου του σκληρού δίσκου, το οποίο μπορεί να είναι δαπανηρό. Το Cloud σάς επιτρέπει να μεταφέρετε την αποθήκευση μεγάλων αρχείων από το τοπικό σας σύστημα, εξοικονομώντας τοπικό αποθηκευτικό χώρο για τα αρχεία που χρειάζεστε για πρόσβαση κάθε μέρα. 

 

5. Σχεδιασμός ανάπτυξης 
Το Cloud είναι κλιμακωτό, ώστε να επιτρέπει στις μικρές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα σχέδιο ανάπτυξης που να χρησιμοποιεί τα οφέλη του Cloud χωρίς σημαντική αρχική επένδυση. Μπορείτε  να αυξήσετε σταδιακά τη χρήση σας με την πάροδο του χρόνου, ενώ παράλληλα πληρώνετε μόνο για τις υπηρεσίες και την πρόσβαση που χρειάζεστε. Το Cloud είναι επίσης αυτοδιαχειριζόμενο από τις εφαρμογές που παρέχουν τις υπηρεσίες, ώστε να μπορείτε να εξαλείψετε ή τουλάχιστον να μειώσετε την ανάγκη για ένα εσωτερικό προσωπικό πληροφορικής για τη διαχείριση της τεχνολογίας σας.